פקדון מובנה או סטרקצ'ר הינו מכשיר פיננסי (בדומה לתעודת סל) המאפשר למשקיע לגוון את ההשקעות שלו אך כאן ההבדל העיקרי הוא שהשקעה זו נעשית מבלי לסכן את קרן ההשקעה (הסכום הנומינלי שהפקיד המשקיע בפקדון).
סטרקצ'ר, כהגדרתו כן הוא, מבנה של השקעה, אשר תכונותיו ומאפייניו מעניקים יתרונות לאופיו הסולידי של המשקיע. באופן כללי, סטרקצ'ר הוא השקעה שאינה מאפשרת הפסדים מקרן ההשקעה אך ניתן להרוויח ריביות וליהנות מעליות שערי המניות.
הקרנות הכספיות תופסות לאחרונה נפח רב במפת הנכסים הפיננסיים של לקוחות הבנקים. הן נותנות פתרון מצוין במיוחד לאלו אשר יכולת המיקוח שלהם מול הבנק היא דלה בהיבט הריביות האלטרנטיביות שניתנות בפיקדונות שקליים.
במאמר זה נסביר מהו פיקדון שקלי, היכן ניתן לפתוח חשבון מסוג זה ומהם הדברים שכדאי לשים לב אליהם לפני שמתחייבים לתקופה ארוכה. פיקדון שקלי הינו אפיק השקעה, בדומה לתוכנית חיסכון שקלית, המבוסס על התחייבותו של הבנק לשלם לחוסך ריבית והצמדה בהתאם לשקל.
בנק מזרחי טפחות מציע פיקדון הניקרא "ליצ'י" פיקדון זה הינו בן 4 שנים, וכשכספכם יהיה בשל, תהינו מפרותיו. בכל שנה ניתן לשחרר את לפרוע את הפיקדון, במידה וניתנה התראה של כשבועיים מראש. פיקדון מסוג זה מגיע לריבית של כ18.3% במידה והפיקדון לא נפתע בטרם 4 שנים. למידע נוסף, כנסו לדף וקראו את יתר הפרטים.
בנוסף לפיקדון ליצ'י, מציע בנק טפחות גם פיקדון לשנתיים, הנקרא פיטנגו. פיקדון פיטנגו נמשכת כשנתיים ולא ניתנת לפרעון לפני תום התקופה. זוהי תוכנית המיועדת למי שמעוניים לשים מ30,000 שקלים חדשים ומעלה בתוכנית. שמו השני של פיקדון פיטנגו, הוא פיקדון "פריים/קבועה" וזאת משום שהריבית המוצעת בתוכנית זו מתחלקת לפי שנים לריבית פריים, ולריבית קבועה.
גם בנק ירושלים מציע פיקדון הנקרא פר"ח. זהו פיקדון לא צמוד, המתאפשר כל עוד ישנה העברה קבועה של הכנסה לבנק. פיקדון פר"ח הינו פיקדון לשנה או שנתיים, שבמהלכן לא ניתן לפרוע את הפיקדון.
פיקדון סל המטבעות לשנה, מוצע על ידי בנק איגוד. זהו פיקדון אשר מחלקת את הריבית לשעור השקל מול 3 מטבעות חזקות. הדולר האוסטרלי, הלירה הטורקית והריאל הברזילאי. בחשבון זה ניתן להפקיד סכום מינימאלי של כ15,000 שקלים, וכן כשמו תקף לשנה.
פיקדון של בנק מזרחי טפחות, לחמש שנים, למפקידים 50,000 שקלים חדשים ומעלה. בכל חודש נכנס מצבירת הפיקדון סכום, אשר נקבע במועד פתיחת הפיקדון, לחשבון הבנק.
פיקדון רימונים מוצע על ידי בנק מזרחי טפחות. מדובר בפיקדון נזיל לתקופה של שנה. כל חודש ניתן למשוך כסף מהפיקדון עד לכשלושים אחוזים מסך כל הפיקדון.
בנק מזרחי טפחות משיק פיקדון קוקוס - פיקדון לטווח הארוך, עם רווח כפול וקבוע מראש.
פיקדון פומלית מבית בנק מזרחי טפחות מציע פיקדון לשנה בריבית מינימלית של 2%.
פיקדון מבנק דיסקונט המציע אפשרויות משיכה כל שבוע, רבית בהתאם לפריים.
בכדי לבחור את הפקדון בצורה ראויה, עליכם להתאים את סוג הריבית הנכונה לכם , המאמר מציג איך לקבל הצעות משתלמות מבנקים ובתי השקעות.
רוב הפקדונות צמודים לריבית בלבד, ולכן לא יכולים להפיק תשואה משעותית לקרן, אבל פקדון מובנה הוא מוצר שעשוי להניב תשואה גבוהה יותר.
|